köszöntő

Kedves ÉgSzínKékező!

Hámori Marcell, tulajdonos

2019 nyarán egy gyerekkori álmom valósult meg, amikor egy meleg júliusi napon megnyitotta kapuit az ÉgSzínKék. 

Rengeteg munka, tervezés, szervezés előzte meg azt a napot. Már a svájci munkavállaláskor tudtam és tudatosan készültem rá, hogy az ott szerzett tapasztalatot mindenképpen a saját álmom megvalósítására fordítom és szülővárosomban , Balatonfüreden nyitom meg saját üzletemet. Szerettem volna megmutatni, hogy nemcsak a fővárosban van létjogosultsága a magas bárkultúrának. Itt nőttem fel, itt töltöttem a gyerekkoromat és minden nap hálás vagyok érte, hogy itt élhetek és igen, Balatonfürednek nyitottam a bárt.

Mi teszi az ÉgSzínKéket különlegessé?

Saját receptúrás koktéljainkban saját összetevőket is használunk. Néha a múltba nyúlunk vissza rég elfeledett technikákhoz, néha a legmodernebb módszerek mentén dolgozunk. Minden mindennel összefügg, az ördög itt bizony a részletekben rejlik. Infuzionálunk, redukciókat és házi szirupokat készítünk, füstpisztollyal dolgozunk, fat washing-olunk. Nem baj, ha ezek számodra nem mondanak semmit. Küldetésünk lényege pontosan az, hogy megismertessünk veled a magas bárkultúrát- mert ha ez eddig nem derült volna ki, imádjuk, amit csinálunk, és a legnagyobb örömmel beszélünk róla. 

Gin&Tonikból több mint 250 fajtát készítünk, de ne aggódj itt is számíthatsz arra, hogy segítünk kiválasztani azt, ami a legjobban passzol hozzád. Az italok legfontosabb összetevője végül mindig a szeretet, amivel készítjük Nektek, a mosolynál pedig még szebb koktéldekorációt soha nem találtunk ki. 

Ti tényleg minden nap nyitva vagytok?

Talán hihetetlen, de minden nap nyitva vagyunk az évben, 365 napot. Nem is volt kérdés számomra, hogy egész éven át nyitva tartó vendéglátóhelyet szeretnék üzemeltetni. Egyrészt nemcsak a turistáknak szerettem volna élményt adni, hanem az egész évben itt élőknek, másrészt nagyon szeretem az őszi, téli Balatonfüredet, teljesen más arcát mutatja ilyenkor. 

Miért ÉgSzínKék?

Számomra ez a legszebb szó a nyelvünkben és már jóval a nyitás előtt tudtam, hogy ez lesz az üzlet neve, mielőtt megnyitottam. Amikor kék feletted az ég, úgy érzed, nincs semmi gondod az életben, felnézel az égre és átadod magad a pillanatnak. Nektek csak az a dolgotok, hogy élvezzétek, amit adunk, merengjetek el egy kávé felett, folytassatok világmegváltó beszélgetéseteket, miközben különleges italainkat kortyoljátok.

sok szeretettel várunk!

Foglalj asztalt!