Híreink

320242862_757710305925160_453844786082436409_n

Rum és csoki párosítások kóstolhatók az ÉgSzínKék-ben!

Mostantól különleges rum-csoki párosítások kóstolhatók az ÉgSzínKék-ben! A balatonfüredi La Vie Csokoládémanufaktúra és az ÉgSzínKék együttműködésének köszönhetően mostantól 10-féle csokoládé-rum kóstolható nálunk. 

Sokáig gondolkodtunk, hogy mivel tudjuk közelebb hozni a rumok világát hozzátok és ahogy az lenni szokott, meg is érkezett a megoldás. A kulcs a csokoládé lett. Nemcsak egyszerűen a csokoládé, hanem az adott rum ízvilágához tökéletesen passzoló csokoládé.  Akárcsak a Gin&Tonikok világában, itt is egy soha véget nem érő játék és kreatív feladat az ízek összepárosítása. Hosszas kóstolgatás és próbálgatás után hoztunk Nektek 10 párosítást, 10 különböző rum, 10 különböző csokoládéval.

A rum és csoki együttes fogyasztása már évszázadok óta élő tradíció a Karib-tengeri régióban. Az édesség és az alkoholos italok tökéletesen kiegészítik egymást, így a párosításukat gyakran ajánlják édességkedvelőknek és kulináris kalandoroknak egyaránt. A rum és csoki közös története visszanyúlik a karibi térségben őshonos kakaófélék termesztésének időszakáig. Az első rumgyártók ugyanis gyakran használtak kakaóbabot a rum ízesítéséhez.

A rum és csoki ízei tökéletesen egymásra hangolhatóak, mivel az édesség és az alkoholos italok egyaránt tartalmaznak különböző komplex ízeket. A párosítás során a csokoládé a rum ízének kiemelésére szolgál, míg az alkoholos ital enyhíti a csokoládé édességét, így egyensúlyt teremtve az ízek között.

Vén diófa névre hallgató párosításunk például 21 évig érlelt Exquisito 1985 karibi rumból és diós-mandulás étcsokoládéból áll. Tölgyfás, vaníliás ízvilág, extrém hosszú almás-diós, enyhén füstös lecsengéssel.


Köszönjük a balatonfüredi La Vie Csokoládémanufaktúrának, hogy megvalósították elképzeléseinket és elkészítették kizárólag számunkra azt a 10 fajta csokoládét amit megálmodtunk a rumok mellé!